Presion me vendin e punës por pa diplomë/ Bidaj, opozita dhe e vërteta

Punësimi në administrat është dëshira e çdo shqiptari por problemi qëndron kur e përfiton atë vend punë dhe e mbanë pa të drejtë ose pa pasur arsimin përkatës një rast i till ka rezultuar në RrogozhinëMimoza Bidaj është paguar si drejtoresh e Kopështit në Rrogozhinë edhe pse nuk ka qënë me diplomë në shtëet dhe mbi të gjitha diploma nuk korespondonte për kopësht por ka qënë e arsimuar për arsim fillor.Në këto kushte zonja Bidaj duhet të kthente pagat e përfituara pa të drejtë në këtë pozicion. Dyshime se zonja Bidaj nuk ka kryer as shkollën e drejtorave një kusht për cdo drejtues të arsimit.

Por hije dyshimi ka edhe mbi formën e përfititmit të diplomës pasi shkolla private e përfituar nuk ka një reputacion fort të besueshëm dhe të Kristalt mbi meritokracinë. Dhe sikur mos të mjaftonte kjo shtetasja është bërë drejtoresh e Kopështiti pa procedur konkurimi.Me date 14.09.2023 , znj.Mimoza Bidaj i është komunikuar, lirimi nga pozicioni i Drejtoreshes se Kopshtit Rrogozhine duke kaluar në pozicionin e edukatores përsëri jasht profilit që ajo ishte arsimuar.Ndërkohë Bashkia Rrogozhine ka shpallur me date 02.10.2023 procedurat per vendin e lire te punes “Drejtor” Kopshti.Ky epsod dhe tentativat e ish- drejtoreshws pwr tw qwndruar nw karrigen e saj duken si njw episod nw filmin komik tw Volodymyr Zelensky.Ish-aktori dhe komediani Volodymyr Zelensky, luajti rolin e Vasiliy Petrovich Goloborodko, një mësues i shkollës së mesme, i shtyrë drejt presidencës pasi videoja e një studenti ku ai denonconte korrupsionin në Ukrainë u bë virale.Pasi kishte fituar shumicwn dwrmuese tw votave kundwrshtari i Zelenskit nuk dilte nga zyra qw ti linte postin, duke u mbajtur me dhwmb pas kontestimeve boshe por (ish presidenti) nw film mw pas u nxor me forcë nga zyra.Goloborodko (Volodymyr Zelensky) nga një mësuese i thjeshtë, nisi të drejtojë vendin duke shmangur përfitimet e të qenit lider dhe duke e mbajtur jetën e tij në ritmet e normales.Ndërkohë Bidaj nën  projeksionin politik  të opozitës kanë vijuar  presioni  dhe sulmet ndaj kolegeve të tjera